Читај ми!

Културни центар

Гошћа емисије је уметница Александра Петковић чије радове последњих двадесет година, између осталог, препознајемо по потпису TKV. Ових дана можемо да их видимо и у галерији Transformart у оквиру изложбе "Takeover”.

У Фокусу првомајског Културног центра је питање да ли је уметник радник. Да ли уметнички рад данас разумемо као хоби, привилегију талентованих појединаца или као рад? Са друге стране, која су питања положаја радника данас заступљена у њиховим делима? Које проблеме деле?

О овим питањима разговарамо са редитељем Младеном Ђорђевићем, чији се последњи филм "Радничка класа иде у пакао” приказује у биоскопима, и визуелним уметницима Деаном Петровић и Николом Марковићем, ауторима поставки "Ливница песама” и "Упутство за употребу”.

У Културном центру и о "Михаелу Колхасу”, новој представи Југословенског драмског позоришта, роману "Non-Ui” Лидије Димковске,"Присили”, новом филму Софије Кополе, и аутобиографији Педра Алмодовара коју је редитељ насловио "Последњи сан”. Нова изложба "Маги – кад кренем ка”, посвећена Маргити Стефановић, повод је за питање данашње позиције рок фотографије. Прошло је 75 година од објављивања Орвеловог романа "1984”. Свет који је у њему описан повод јемногобројних адаптација, а последњу потписује чешки сценариста и цртач Матијаш Намаи, који је у Београду представио истоимени стрип.

Уредник емисије Јована Јанковић

Аутори рубрика Ана Тасић, Марија Ненезић, Иван Велисављевић, Ана Марија Грбић, Јасмина Мијић, Стефан Аћимовић

Редитељ Рашко Милатовић

Монтажер Никола Манић

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара