Читај ми!

Плава птица: Дан ношења пижаме на послу

Неко слави Ускрс, неко слави Васкрс... А шта ко слави у плавоптичастом студију, сазнаћемо у среду, 01. маја у 09:00ч на Другом програму Телевизије Србије.

Куварица спрема специјалитет по имену "ускршњи зека“. Осман и Борка фарбају јаја специјалном техником. Припреме за Ускрс су у току. Међутим, шта са онима који не славе Ускрс? Који разлози могу да буду?

Могу да буду веома различити: у Србији живе и људи који припадају другим традицијама и религијама или једноставно не славе Ускрс... или га славе када је неки други датум, или га славе сасвим другачије од онога како се он слави у већини српских породица. И баш о томе певаће нам Осман и Борка, па ћемо сазнати да Енглези организују трку јаја низ брдо, да у Аустрији сви фарбају јаја у зелено, а да се Пољаци поливају или прскају водом. Да ли је могуће да неко за Ускрс не куцка јаја? Ето, могуће је.

Чак и сви наши ликови не славе Ускрс на начин како се слави у већини српских породица: Госпођа Ж га је већ прославила, а да ли би Господин Џ био Господин Џ да не слави нешто друго? И да то друго није нешто најчудније на свету, а то је дан ношења пижаме на послу.

Посада не зна за празнике, они плове трагајући за знањем и овог пута се знање односи на веверицу. Да ли сте знали да захваљујући веверицама никну хиљаде и хиљаде стабала... Веверице крију своје лешнике и жиреве свуда по рупама и дрвећу да би спремиле храну за зиму. Део тих плодова забораве или изгубе и кад заврше на земљи, из њих ниче ново дрво.

Трик? Увек је ту на крају, без бриге!

Будите са нама у среду 01. мајау 09:00ч на Другом програму Телевизије Србије.

О "Плавој птици“ брину: уреднице и сценаристкиње Јелена Попадић Сумић и Дуња Петровић, редитељ Миодраг Коларић, наши глумци: Осман Ахмед, Борка Томовић, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић, затим наше сценографкиње Мира Андрејевић и Тања Ивановић, костимографкиња Александра Стошић Крстовић, композитор Драгољуб Илић, монтажерка Нада Додик Зилџић, музички уредник Добросав Предић, дизајнер тона Срђан Филиповић и многи други.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво