Читај ми!

Волим класику

Друго априлско издање емисије "Волим класику“ већим делом је посвећено вокалној музици – ансамбл домаћин емисије је Хор РТС под диригентским вођством Олге Бисерчић и уз клавирски дуо Јасна Туцовић – Миливоје Вељић изводе "Љубавне валцере“ Јоханеса Брамса. О својој новој улози уредника Редакције хорске музике и о плановима рада хора РТС говори тенор и оперски певач Вања Бисерчић.

После великих успеха на светским сценама гошћа емисије је првакиња Опере Народног позоришта у Београду – драмски мецосопран Сања Анастасиа и у занимљивим аранжманима уз пратњу бандонеонисте Петра Миркова и виолончелисте Ђорђа Милошевића изводи хитове класичне литературе.

У емисији ће бити емитован један део ексклузивног интервјуа са пијанистом Денисом Мацујевим који је 3. априла имао незабораван наступ у великој дворани Коларчеве задужбине са Симфонијским оркестром РТС под управом Дејана Савића.

Гост емисије је двадесетогодишњи пијаниста Богдан Дугалић који ће представљати Србију на "Евровизијском такмичењу младих музичара“ 17. августа у норвешком граду Бодо на Арктику. Ово значајно такмичење, на које се враћамо после паузе, биће директно преношено у програму Радио телевизије Србије која је и организатор учешћа нашег представника.

У прилозима ће бити приказани занимљиви музички догађаји који су обележили музички живот престонице у претходном периоду.

Уредник емисије: Силвана Грујић

Водитељи: Силвана Грујић и Александар Пековић

Редитељ: Петар Станојловић

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво