Читај ми!

Мира Адања Полак: Ексклузивно

Уметник свог заната - Далибор Кимчетић

Далибор Кимчетић је одмах знао шта хоће. Са 17 година уписао се у школу за куваре и са звањем кулинарског техничара и посластичара самоуверено је изабрао пут у сам врх кулинарства.

Први посао добио је у чувеном бечком хотелу "Сахер", где је уз познате куваре пекао умеће и давао лични печат сваком јелу. Примећен од оних који знају шта је добар залогај - постаје кувар многих важних личности. Кува за званичнике широм Европе, спрема вечере амбасадорима, познатим светским бизнисменима и личностима из света уметности и политике.

Дискретан у свом послу и посвећен, задобио је поверење многих који знају шта значи пустити некога близу да води рачуна о њиховој храни.

Невероватним ентузијазмом задржао је блиску везу са породицом на Голији, одакле потиче. Родитељи и он сам имају велико имање са преко сто оваца на планини са које је потекао.

Као постулат свог заната истиче да је тајна доброг укуса првенствено у природним састојцима и једноставним рецептима. Често ради на иновацијама наших традиционалних јела.

Далибор Кимчетић истакао се међу осталим куварима једноставношћу. На великом окупљању европских кувара у Београду, био је међу својим колегама којима је заједничко то што ресторани у којима кувају поседују Мишленову звездицу управо захваљујући њиховом умећу. Том приликом је послуживао мале залогаје са паштетом чаробног укуса.

Интернационални менаджер Мишленових ресторана Љубица Комленић истиче његову различитост. Ових дана га у Италији чека посебно признање, где ће професионални куварски ножеви имати угравирано његово име.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво