Читај ми!

Културни центар

Бенд E-Play недавно је започео концертну сезону, која ће бити настављена у Београду, Јагодини, Крушевцу. Следе летњи фестивали и шести албум о којем разговорамо са Мајом Цветковић, гошћом овонедељног издања Културног центра.

Дан након првих пројекција којима је почело 71. издање Мартовског фестивала пред публиком и критиком је низ повода за размишљање – о савременом филму и стварности коју у њему затичемо. Документарна форма, у којој је она најнепосреднија, у Фокусу је емисије.

У Културном центру и о новим радовима уметнице Биљане Ђурђевић, роману Дете једне хуље Соржа Шаландона, петом издању Ex Yu rock enciklopedije Петра Јањатовића и несвакидашњој представи Хладан сутон постављеној на сцену Мађарског камерног позоришта у Сенти.

У фокусу Ретровизије је 1984. и атмосфера несвакидашње креативности у уметности у којој настаје први албум Катарине II, бенда који ће постати Екатарина Велика.

У Америци је недавно приказан нови филм Лиза Франкенштајн, још једна адаптација готичког класика. Како филмски аутори интерпретирају мотиве и атмосферу коју им је понудила Мери Шели?

Свет ове године обележава век од почетка деловања надреалистичког покрета у уметности. Како данас читамо идеје и дефиниције записане у Манифесту?

Уредник Јована Јанковић

Аутори рубрика Данијела Пурешевић, Марија Ненезић, Ана Марија Грбић, Ана Тасић, Зорица Којић, Стефан Аћимовић, Јасмина Мијић

Редитељ Рашко Милатовић

Монтажер Никола Манић  

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво