Читај ми!

Филм

Град греха

Када је реч о филмским адаптацијама стрипова, "Град греха“ је прави преседан – атмосфера, ликови и реплике су пренесени толико верно да је овај филм стекао клутни статус. Редитељ Роберт Родригез је идеју о преношењу стрипа Френка Милера на платно дуго развијао, и на крају, позвао самог аутора који је учествовао у режији филма.

Преплићући неколико прича, ова мрачна крими-драма приказује ултимативни град без милости. Неустрашиви силеџија Марв (Мики Рорк), очајнички покушава да пронађе убице проституке са којом је провео ноћ. Он обилази најопасније, најмрачније делове града, за неке од њих није знао ни да постоје. Исте делове града врло добро познаје Двајт (Клајв Овен) фотограф који је у савезу са Гејл (Розарио Досон) предводницом проституки која са немилосрдно обрачунава са уљезима.

Двајт је у невољи због сукоба са корумпираним полицајцем (Бенисио дел Торо). Ту је и Хартиган (Брус Вилис), бивши полицајац са болесним срцем, коме се живот мења јер је од смрти спасио једну девојчицу... У споредним улогама се појављују: Џесика Алба, Илајџа Вуд, Британи Марфи, Ник Штал

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво