Читај ми!

Рани кадрови 026: Тара Гајовић

Другу епизоду четврте сезоне серијала "Рани кадрови", посвећене студентском филму у Србији и Републици Српској и снимљене у властитој производњи Редакције драмског и домаћег серијског програма РТС-а, емитујемо у суботу 13. априла на нашем Другом програму.

У другој епизоди четврте сезоне "Раних кадрова", која носи назив "026: Тара Гајовић", представљамо младу редитељку, студенткињу Факултета драмских уметности у Београду, која је на домаћим фестивалима већ привукла пажњу жирија и публике – изванредном енергијом и животношћу својих призора, као и уверљивошћу својих протагониста. Тражећи дубље везе између властите генерације и генерације својих родитеља, она нам приказује супкултуру и миље београдског предграђа у којем је одрасла.

Тара Гајовић рођена је 2000. године у Београду. Снимила је неколико студентских филмова од којих су два у постпродукцији. Њен филм "У раменима" награђен је Специјалним признањем на прошлогодишњем Фестивалу ауторског филма у селекцији "Храбри Балкан". Радила је неколико музичких спотова од којих је најзначајнији спот за бенд "Кени није мртав", за песму "Ветар".

Након уводног разговора са младом ауторком у студију "Раних кадрова", погледаћемо њен кратки играни филм "Види моје очи, види моје руке, лице моје", који јој је био завршни испит на трећој години студија.

Филм "Види моје очи, види моје руке, лице моје", настао по сценарију Таре Гајовић и Арсенија Штимца и у режији Таре Гајовић, је прича о девојчици и дечаку који, након летње ноћи проведене на језеру са пријатељима, опипавају границе свог пријатељства. Улоге у филму тумаче Невена Живковић, Деспот Терзић, Јана Ракоњац, Татјана Васиљевић и Вукашин Ђоређевић.

Телевизијски приказ филма "Види моје очи, види моје руке, лице моје" доноси нам Саша Радојевић, наш реномирани сценариста, редитељ, филмски критичар и уредник у Редакцији драмског и домаћег серијског програма РТС-а.

У другом делу разговора у студију, у емисију долази гост Таре Гајовић – млади директор фотографије Милош Радовановић, а биће речи и о припреми њиховог заједничког дипломског краткометражног играног филма, који носи назив "Преко прага".

Креатор и уредник серијала: Марко Новаковић

Редитељ: Огњен Исаиловић

Сценариста: Срђан Вучинић

Директор фотографије: Бојан Ракић САС

Сценографкиња: Мира Андрејевић

Костимографкиња: Александра Стошић-Крстовић

Монтажер: Петар Шумоња

Дизајн графике и анимација: Ненад Крстић

Композитор: Владимир Пејковић

Дизајнер звука: Небојша Драгићевић

Продуценткиња: Јека Гук-Влатковић

Производња: Радио-телевизија Србије 2023.

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару