Читај ми!

Словенци у Београду: Бојан Ступица

Документарни серијал под насловом "Словенци у Београду" доноси гледаоцима кроз шест десетоминутних епизода исто толико прича о личностима које су оставиле неизбрисив траг у култури и историји Београда.

Од Едварда Русјана, првог човека који је полетео небом изнад Београда, преко Ите Рине, филмске диве која је каријеру у Холивуду жртвовала због велике београдске љубави, па до композитора Златана Вауде, вође чувеног дечијег хора који је генерацијама деце улио љубав према музици. Овај серијал је још једно подсећање на космополитизам Београда кроз историју као и све оне талентоване и занимљиве појединце који су доприносили његовом динамичном животу кроз епохе. И још нешто више, њихови портрети су својеврстан споменар за нове генерације.

Епизода 5:

Један Словенац је Београду поклонио нове театре, однеговао више генерација позоришних глумаца, режирао низ култних представа и снимио два филма. Поред тога, Бојан Ступица је волео да сади ретке врсте дрвећа у београдским парковима, а саднице је доносио из Словеније.

Сценарио: Драгомир Зупанц и Владимир Шојат

Режија: Владимир Шојат

Сниматељи: Милован Терзић и Владимир Шојат

Шпица и анимација: Милош Томић

Дизајн звука: Дино Долничар и Миха Јарамаз

Производња: 2024.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво