"Лира Вега“

Када уроните у свет "Лира Веге“ дочекаће вас заводљива игра стихова и ритам машине, дискретне перкусије и препознатљива гитара, једна необична мешавина ритма, плеса и ангажованости.

Ново издање емисије Бунт је посвећено београдском бенду "Лира Вега", који чине Зоја Боровчанин (вокал) и Владимир Ђорђевић (гитара).

Уживо су у Бунту извели песме "Ходам“, "Последице рада“ и "Велика жена“ са последњег студијског албума "Последице рада 1", који најављује следећи албум "Последице рада 2".

Група "Лира Вега“ настала је као део алтернативне позоришне трупе "Позориште Шешира". Први студијски албум бенда објављује ПГП РТС, а од другог албума "Срећа и љубав" група почиње експериментисање са синтисајзерима и ритам машинама. Њихов трећи албум "Духови" представља дефиницију уметничког израза овог ауторског тандема.

Албум "Последице рада 1" припреман је пуних шест година и у себи обједињује теме као што су отуђеност и све што доноси свакодневица савременог човека, између осталог о томе је ауторка емисије Бранка Главоњић разговарала са члановима бенда.

Такође, имаћемо прилику да чујемо и мишљење сарадника бенда "Лира Вега“, који су и сами чланови београдске културне сцене, а сазнаћете и све о најважнијим моментима у раду овог музичког састава.

Ауторка емисије: Бранка Главоњић

Новинари: Милица Вујовић и Никола Сабовљевић

Редитељ емисије: Миодраг Коларић

 

Бунт Бунт

Autor:
РТС

Емисија "Бунт" је једна од најдуговечнијих рок емисија у историји Радио-телевизије Србије и једина емисија овог типа на медијској мапи региона. Успешно траје у континуитету већ две деценије. у јесен 2023. године, ауторка Бранка Главоњић и њен тим стартовали су нову, 21. ТВ сезону. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво