Водич за правилно заљубљивање

Документарно-играни серија "Водич за правилно заљубљивање", уредника и сценаристе Ранке Јакшић из Редакције документарног програма РТС, емитоваће се репризно средом у наредне четири недеље.

Серија "Водич за правилно заљубљивање" има за циљ да укаже на грешке у понашању у савременим партнерским односима и открије разлоге за неке данашње искривљене представе о љубави. Иако не пружа инстант решења, она подсећа да је увек време за давање љубави и за отварање, првенствено, према властитим емоцијама и потребама.

"Да ли се ишта променило у мушко-женским односима од времена када је настао овај серијал (2008.г.) гледаоци ће моћи сами да закључе гледајући “Водич за правилно заљубљивање". И тада смо покушали да дамо одговор зашто данашња жена тражи савршеног мушкарца. Зашто идеја о мушкарцу, који штити и пружа, остаје као остатак патријархалног, упркос томе што савремена жена има јасно изграђен идентитет-окренута је каријери, има материјалну сигурност, самопоуздање, изграђен систем вредности, само су неке од тема којима смо се бавили", каже Ранка Јакшић, уредник и сценариста серије.

У кратким играним формама глумци Душанка Стојановић и Слободан Бештић на духовит начин дочаравају понашања у љубавним везама.

Уредник, сценариста Ранка Јакшић

Редитељ Милутин Јовановић

 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво