Тематски радио канал "РTС Рокенролер"

Већ четири године постоје и успешно раде четири тематска канала Радио Београда: "РТС Плетеница", "РТС Рокенролер", "РТС Џубокс" и "РТС Вртешка". Програмској концепцији и мисији канала РТС Рокенролер посвећено је ово издање најдуговечније и једине рок емисије у региону.

Мисија емисије Бунт и радијског тематског канала РТС Рокенролер је истоветна, огледа се у тежњама да се континуирано подржавају домаћи аутори и музичари као и да се, на све начине - допринесе да рок музика буде што заступљенија, мултимедијски.

РТС Рокенролер је намењен слушаоцима домаће и стране поп и рок музике и зато се поново на радио таласима обнавља 100 година дуга историја најстаријег електронског медија на Балкану, Радио Београда.

Програмски садржај канала РТС Рокенролер оживљава богат музички архив, саткан од аудио-записа легендарне Фонотеке/Звучног архива Радио Београда, музичких издања најстарије и највеће дискографске куће на Балкану - ПГП РТС-а, а у програму је заступљена и музика домаћих и страних музичких и телевизијских продукција.

Такође, неизоставни су и аудио-записи са концерата и најзначајнијих музичких догађаја кроз историју домаће и регионалне сцене, као и најзанимљивија и највреднија концертна извођења данашњице.

Ауторка емисије "Бунт" Бранка Главоњић је угостила главну уредницу Снежану Грујић и музичке уреднике "РТС Рокенролера" - Небојшу Сабовљевића и Мају Павловић.

По избору уредништва редакције овог тематског радио канала, инди поп бенд "Драм" - представници нове генерације запажених аутора и музичара, уживо су у РТС-овом Студију 9 одсвирали три своје песме...

Сви тематски канали Радио Београда се емитују у ДАБ+ мрежи, а доступни су за слушање и путем интернета - на мултимедијалној платформи РТС Планета као и на новој, бесплатној музичкој апликацији "РТС Звук".

Ауторка емисије: Бранка Главоњић

Новинари: Милица Вујовић и Никола Сабовљевић

Редитељ емисије: Миодраг Коларић

Бунт Бунт

Autor:
РТС

Емисија "Бунт" је једна од најдуговечнијих рок емисија у историји Радио-телевизије Србије и једина емисија овог типа на медијској мапи региона. Успешно траје у континуитету већ две деценије. у јесен 2023. године, ауторка Бранка Главоњић и њен тим стартовали су нову, 21. ТВ сезону. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво