Читај ми!

Владимир Перић

Поводом актуелних изложби у Ликовној галерији Културног центра Београда и у Галерији Надежда Петровић у Чачку, гост емисије је мултимедијални уметник Владимир Перић.

Београдска изложба Намењено – замењено настала је уметничком обрадом ликовних мотива са старих кутија шибица и са металних табли упозорења из фабричких кругова. Изложба у Чачку Намерно немарно је нека врста мале ретроспективе Перићевих радова из различитих периода његовог стваралаштва.

Владимир Перић је излагао на 80 самосталних и више од 200 групних изложби у земљи и у свету. Од 1986. до 1996. радове је представљао под псеудонимом Талент. Затим је основао групу TalentFactory у оквиру које је излагао до 2006. После тога се посвећује пројекту Музеј детињства и излаже под својим именом.

Представљао је Србију на Бијеналу ликовних уметности у Венецији 2013. Добитник је Политикине награде за ликовну уметност из Фонда Владислав Рибникар и награде Галерије Надежда Петровић. Његова ауторска типографија, фонт FeO₂, уврштена је у преглед најзначајнијих достигнућа графичког дизајна ХХ века у књизи IconsofGraphicDesign Стивена Хелера и Мирка Илића. Ванредни је професор Факултета примењених уметности у Београду.

У разговору учествује и критичарка Мирјана Боба Стојадиновић.

Монтажа: Предраг Кашман

Режија: Ивана Стивенс

Ауторка и уредница емисије: Сања Милић

 

 

 

 

До детаља До детаља

Autor:
РТС / Сања Милић

Емисија"До детаља" представља актуелна дела у области савремене уметности и културе. Кроз разговор са стварацима и уметничким критичарима, уз звук и слику самог дела, издвајају се детаљи који су важни за повод разговора, за опус госта у целини - за његову поетику. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво