Читај ми!

Иван Кљајић #Eniturzeb

У новом издању емисије Бунт упознаћете рад једног несвакидашњег музичара, Ивана Кљајића.

Иван је гитариста, музички продуцент, дизајнер звука, професор на Академији Уметности у Новом Саду и доктор уметности. Током каријере, радио је на више од 150 музичких пројеката и филмова, међу којима су и филмови Емира Кустурице, албуми група Ван Гог, Рамбо Амадеус, Плејбој, Ева Браун, Бјесови, Партибрејкерс и многи други.

Већ 15 година, Иван Кљајић се бави ауторским радом и развијањем "Енитур зеб" концепта и метода у реализацији пројеката, на основу чега је објавио три ауторска музичка материјала - албума: музику из филма "Игра у тами" (2012.) и "Неверендинг мјузик стори" 1. и 2. - прошле и ове године.

Са др Небојшом Кузмановићем са Факултета техничких наука у Новом Саду, Кљајић је коаутор првог српског музичког видео спота насталог генерисањем вештачке интелигенције, за песму "Ја се будим" - који ћете видети у емисији.

Иван Кљајић ће нам открити и шта се крије иза имена "Enitur zeb“ и шта га све мотивише да се и даље радује стварању. Такође, сазнаћете и шта све чини стваралачку свакодневицу овог атипичног научника, професора и уметника.

Уживо ћете чути песме "Дарлинг“, "Мисин“ и "Хостинг“, са албума "Неверендинг мјузик стори 2".

Новинари емисије "Бунт“ Милица Вујовић, Страхиња Поповић и Никола Сабовљевић су посетили Ивана Кљајића и у студију, где проводи највише времена и тамо су сазнали још занимљивих детаља о професионалном, али и приватном животу овог мултиталенованог, специфичног аутора...

Аутор емисије: Бранка Главоњић

Новинари: Милица Вујовић, Страхиња Поповић и Никола Сабовљевић

 

Бунт Бунт

Autor:
РТС

Емисија "Бунт" је једна од најдуговечнијих рок емисија у историји Радио-телевизије Србије и једина емисија овог типа на медијској мапи региона. Успешно траје у континуитету већ две деценије. у јесен 2023. године, ауторка Бранка Главоњић и њен тим стартовали су нову, 21. ТВ сезону. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара