Читај ми!

"Инфејмос" и "Ај ар ес", "Д дриџерс", "Пера Брада Потомак" и Кон конференција

Угостили смо нишког репера, Лазара Маринковића, који је овом приликом уживо извео три песме у РТС-овом Студију 8.

А шта се крије иза имена "Инфејмос" и "Ај Ар Ес" - репер је открио кроз разговор, који је са њим водила ауторка емисије "Бунт" Бранка Главоњић.

Такође, сазнаћете и са којим је све колегама са сцене сарађивао и шта све чини свакодневицу аутора и бендова нишке андерграунд сцене.

Уживо ћете чути песме "Мирис", "Спитсешн" и "Сто година".

У овом издању емисије, упознаћете и бендове "Д Дриџерс" и "Пера Брада Потомак".

Били смо и у Новом Саду, где смо забележили извештај о интернационалном филмском фестивалу "Синема Сити" и другом издању "Кон конференције", посвећене професионалцима креативних индустрија.

Међународна "Кон конференцијa" у новосадској "Свилари", отворена је панелом "Бунт showcase", који је био посвећен значају емисије Бунт и бројним пројектима овог ТВ формата који једини и то континуирано, већ двaдесет година видљиво доприноси развоју и унапређењу домаће рок сцене. Већи део панела био је посвећен разговору о најзначајнијем пројекту емисије "Бунт", програму националног карактера - телевизијском фестивалу нових бендова и аутора "Бунт рок фестивал". Кроз овај пројекат прошло је 1000 бендова и аутора, од чега је, кроз до сада одржаних 7 Бунт рок фестивала - њих 180 добило прилику да се представи публици, путем разгранатог медијског система Радио-телевизије Србије (телевизија, радио, сајт).

Након панела, други део програма "Бунт showcase" Кон конференције чинили су концерти победничких бендова Бунт рок фестивала ("Вива Вопс" - победници 3. БРФ, "Син Сикас" - 3. место на 7. БРФ, "Багремов мед" - 2. место на 7. БРФ) и ексклузивне свирке пријатеља емисије "Бунт" - реномираних музичких састава "И-плеј", "Болесна Штенад" и "Канда, Коџа и Небојша".

Аутор емисије: Бранка Главоњић

Новинари: Милица Вујовић, Страхиња Поповић и Никола Сабовљевић

Бунт Бунт

Autor:
РТС

Емисија "Бунт" је једна од најдуговечнијих рок емисија у историји Радио-телевизије Србије и једина емисија овог типа на медијској мапи региона. Успешно траје у континуитету већ две деценије. у јесен 2023. године, ауторка Бранка Главоњић и њен тим стартовали су нову, 21. ТВ сезону. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара