Читај ми!

Културни центар

Поводом важних друштвених питања која се тичу културе говора, очувања и неговања српског језика и писма, гост Културног центра је проф. др Виктор Савић, ванредни професор за српски језик Филолошког факултета у Београду и научни сарадник Института за српски језик САНУ.

Низ актуелних културних манифестација и пројеката фокус Културног центра усмерио је на деловање иностраних културних центара и института. На које све начине они учествују у нашем културном животу, у вечерашњој емисији говоре: Ђузеп Марија Сагара, директор Института Сервантес, др Саид Сафари, професор персијског језика са Филолошког факултета у Београду, др Маја Вукадиновић, културолог, Бранислав Глумац, координатор програма за културу и уметност Француског института, Зорица Милосављевић, координатор културних програма Гете института и Бранко Милисковић, визуелни уметник.

У емисији говоримо о филму Вима Вендерса "Срећни дани“ који је премијерно приказан на текућем Фестивалу ауторског филма, као и о представи "Ајхман у Јерусалиму“, у режији Јернеја Лоренција, с којом је Загребачко казалиште младих гостовало на сцени Београдског драмског позоришта. Шта видимо када читамо, сазнајемо из истоимене књиге Питера Менделсунда.

Представљамо чувени француски стрип "Баракуда“, авантуристичку сагу о пиратима из пера угледног сценаристе Жана Дифоа и цртача Жеремиja Петикуа. Посетили смомузеј "25. Мај“, који је, после петогодишње реконстуркције, поново отворен за посетиоце. Трагом значајног јубилеја, водимо вас у Чачак, где је свечано обележено пет деценија трајања култног часописа Градац.

У част свог првог певача Серђа, Атомско склониште је пред београдском публиком одржало концерт за памћење. У вези с тим, о феномену легендарне групе, разговарали смо са фронтменом, Бруном Лангером.

Уредник емисије: Светлана Илић

Монтажер: Никола Манић

Редитељ: РашкоМилатовић

 

 

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво