Читај ми!

Велика илузија – Са Мирјаном Јоковић

Глумица уникатног талента, чије су улоге обележиле домаће филмове и серије крајем осамдесетих и почетком деведесетих година, вратила се у српску продукцију. Лик Анице у серији "Позив“ написан је баш за њу. У "Крупном плану“ специјалне епизоде "Велике илузије“ је Мирјана Јоковић. 

Живи у Лос Анђелесу где је професорка глуме. И данас је памтимо по глуми у филмовима "Мала“, "Вуковар једна прича“, "Подземље“, "Три летња дана“, "Стршљен“, "Буре барута“. Њено име је међу глумцима чије су улоге обележиле "Сиви дом“ - "Заборављени“, "Вратиће се роде“. У Холивуду је играла са оскаровцем Данијелом Деј Луисом, Џенифер Лопез, Ендијем Гарсијом.

Специјална гошћа "Велике илузије“, говори о разлозима одласка у Сједињене америчке државе 1993. године, животу са оне стране Атлантика, професури на Калифорнијском институту уметности, раду са студентима, овдашњем и америчком глумачком искуству у позоришту и на филму, стереотипима са којима се глумци са ових простора суочавају у Америци, својој "националној класи“ на београдском Факултету драмских уметности, о серијама некад и сад и о најновјем искуству у "Позиву“. 

Аутор и уредник: Сандра Перовић

Реализација: Тијана Тодоровић Јаворац, Светлана Перовић, Марко Јефтић

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво