Читај ми!

Очаравајући Пекинг 2

Епизода: Поседели снови

На почетку Нове Кине важила је парола: "Прво се роди, живећеш касније". Становање у зградама подигнутим у некадашњем совјетском стилу, са заједничким купатилима и једном кухињом за више породица, данас се више не може ни замислити. Деценијама касније, ходници су остали тамни и пуни влаге и измена грађевина била је нужна 2019. године. Трансформација заједница које живе у старим насељима била је велики тест за пекиншке урбане планере.

Eпизода: Љубавна песма

"Покретна пијаца одеће" је осамдесетих година почела у Зоолошком врту. Заиста тако, најпре је то био низ малих уличних тезги. Ширила се захваљујући магацинима у ходницима околних зграда, па и у шупама, а
онда је планирани развој тржишне економије учинио је да је цела област постала веома познато место за велепродају одеће, са мноштвом новоизграђених објеката.

Када се ушло у пројекат изградње округа Нови Ђинке, велетржнице су расформиране. Био је то нови изазов за урбанисте. Убрзо за тим, порез који је генерисао нови финансијски центар премашио је укупни порез који је стизао од тржница.

Производња: РТВ Пекинг

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара