Читај ми!

Апропоп: Смрт поп културе? 

Поп култура. То је више од забаве. То је сила која обликује наше животе, која утиче на начин на који размишљамо и осећамо се. То је одраз онога ко смо и ко желимо да будемо.

Али у ком правцу иде поп култура данас? Ка додатној фрагментираности или потпуном нестанку? Како да зауставимо њено пропадање и повратимо моћ поп културе у свету који се мења брже него икад?

Наредних десет седмица, сваког понедељка од 20.30. на Другом каналу РТС-а, бавићемо се једним од феномена поп културе који обликује свет око нас – сновима које сањамо, одећом коју носимо, храном коју једемо... зарањамо у прошлост и гледамо у бућност.

Поп култура има моћ да нас повеже, да нас инспирише, да нас промени. Али та моћ је јака онолико колико су јаке приче које причамо, гласови које слушамо и заједнице које градимо.

У својој основи, поп култура је више од забаве. Реч је о вредностима у које верујемо и утицају који вршимо. То је огледало нашег друштва, које одражава наше наде, наше снове и наше страхове. Уместо да проглашавмо смрт поп културе, хајде да је поново створимо.

Зато ћемо се у наредним епизодама трудити да докажемо да поп култура живи – некад кроз нове и неочекиване феномене, али који своје постојање темеље на старим, добрим вредностима. Позивамо вас да уроните у чаробан, весели и шаролики свет поп културе који нас, хтели ми то или не, неминовно окружује, често на сасвим нове и изненађујуће начине.

Монтажер Марко Тисовец

Редитељ Филип Мартиновић

Аутор серијала Селина Ловрен Аксентић

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу