Читај ми!

Фудбал (ж) - UEFA Национална лига: Украјина - Србија

Фудбалерке Србије гостују код Украјине у првом колу Б дивизије новоформиране Лиге нација за даме. Меч првог кола групе 3 игра се у Пољској.

Фудбалерке Србије започињу историјску, прву сезону у новоформираној Лиги нација за даме. Наше фудбалерке имаће прилику да се управо кроз ово надметање приближе пласману на Европско првенство које ће се 2025. године одиграти у Швајцарској.

Наша женска фудбалска репрезентација никада до сада није играла на Светским и Европским шампионатима, а самим тим ни на Олимпијским играма. У првом колу Србија гостује код Украјине.

Наша репрезентација налази се у дивизији Б, а поред Србије и Украјине у групи 3 играће и селекције Грчке и Пољске, које ће одмерити снаге такође у петак од 19 часова у Атини у оквиру првог кола.

У дивизији А играће 16 најбољих женских репрезентација Европе и биће подељене у четири групе са по четри тима.

У Б дивизији наступа такође 16 селекција, док се у дивизији Ц надмеће 19 селекција у четри групе са по четири и у једној групи са три репрезентације.

Поред Француске, још две најбоље пласиране репрезентације у премијерној сезони Лиге нација избориће директан пласман на Олимпијске игре у Паризу наредне године.

Што се Лиге нација тиче, она ће свим репрезентацијама дати додатну могућност да се пласирају на Европски шампионат у Швајцарској 2025, тако што ће им омогућити бољи и лакши распоред на жребу квалификација које ће се играти у истом формату.

Наредне године од фебруара играће се и квалификације, а у зависности од учинка у Лиги нација одредиће се и групе током самог квалификационог циклуса.

Осам најбољих репрезентација у квалификацијама играће директно на завршном турниру, а уколико Швајцарска као домаћин не избори пласман, њој ће место бити аутоматски загарантовано.

Преостале екипе играће два круга плеј офа за попуну преосталих места у групној фази Европског првенства на којем ће наступити 16 најбољих репрезентација. С тога ће за Србију бити изузетно важно да буде што боље пласирана у групи са Пољском, Украјином и Грчком, јер прво место нашим дамам доноси не само промоцију у А дивизију, већ и лакши пут до Европског шампионата.

Меч између Украјине и Србије  игра се у Пољској, у Сатогарду Гдањском, у петак од 15 часова, уз директан пренос на Другом програму РТС-а.

Коментатор меча биће Немања Матић.

 

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу