Читај ми!

Зујалица

У овом свету постоје дивне и чаробне ствари. Оне се некад крију чак и у сасвим обичним деловима стварности. Тим Зујалице то добро зна и зато у овој емисији истражује баш та скровита места и тренутке у којима свако помисли да је ово ипак најбољи од свих светова.

Сигурно сте чули за причу о Јоци и чаробном пасуљу и можда сте приметили да се тамо појављује један диван инструмент – харфа. Звук њених жица је толико чаробан да стимулише коку да створи златно јаје.Зато смо желели да откријемо све о чаролији харфе и то у разговору са девојчицом која је свира већ дуго и победјује на такмичењима...

Млади водитлеји Зујалице такође примећују неке необичне везе између занимљивих и лепих ствари на овом свету, на пример како су сличне речи шарено и чаробно, када се споје настаје реч шаролија. А она се опет односи на нешто што деца много воле – шарање. Зато ћемо у овој емисије представити едукативне и забавне књиге које носе баш тај наслов – Шаролија.

На свету постоје различитости и супротности, али најлепше је када се допуњују. Шта то тачно значи најбоље објашњава нови анимирани филм Елементал који ћемо вам представити.

Нећемо се претварати да на овом свету не постоје проблеми, али оно што је дивно то је чињеница да постоје људи који, када проблеми дођу, могу да нам помогну. Како изгледа разговор са психологом, и колико може да буде благотворан, а није ништа чудно ни опасно у питану откривамо у разговору са стручњаком, психијатром.

А када пожелите да уживате у лепотама овог света предлажемо вам да пуштате змаја. Како је то најбоље урадити објасниће вам Мона у својим необузданијама.

Свет око нас има мане које треба поправљати, али треба уживати и у његовим лепотата, а једна од њих је и Зујалица која је на програму у суботу у 9.09, а ако нешто пропустите емисије су и на you tube каналу Зујалице као и на платформи www.ртспланета.рс. Ако имате неке идеје и сугестије будите са нама у контакту преко Инстаграма.

Као што сте већ навикли, емисију припрема вама већ позната екипа: уредница Мирјана Поповић, новинарка Јована Р. Николић, млади водитељи: Хана Лакота, Јаков Марјановић, Мона Франолић, као и сниматељ Александар Ховјецки, дизајнер звука Бојан Манговић, монтажерка Ана Франолић и многи други.

 

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара