Читај ми!

Мира Адања Полак: Ексклузивно

Важна су осећања - Изабела Роселини

Славна глумица и модел Изабела Роселини, ћерка Ингрид Бергман и Роберта Роселинија, била је у Београду како би извела своју монодраму “Дарвинов осмех”, на позив Београдског фестивала игре.

Изабела Роселини одрастала је у Паризу и Риму. Када је имала 19 година, преселила се у Њујорк, где је радила као преводилац и новинар за телевизију RAI. Почела је каријеру модела у релативно зрелим годинама, појављујући се на бројним насловним странама часописа као што су Vogue, Elle, Harper’s Bazaar ili Vanity Fair. Трајна икона стила, Роселини 1982. године започиње четрнаестогодишњу каријеру ексклузивне портпаролке Ланкома. Када је напунила 40 година, доба које се сматрало позним да би представљало индустрију лепоте, њен уговор није обновљен. Међутим, касније су га ипак обновили и њен лик су користили за превазилажење знакова старости у козметици.

Невероватан је њен наступ у монодрами “Дарвинов осмех”, која говори о изразавању и размени емоција људи и животиња. Тумачећи њихове емоције, исказује свој животни оптимизам и веру у препознавање емоција других. Светски медији су после њених наступа широм света изнели да Изабела Роселини на сцени доноси чисту љубав, ослобођену туге, беса и приморавања.

Пред саму пробу представе, имала сам прилику да је упознам и са њом разговарам. Поседује невероватну једноставност и осећајност, а у исто време даје лекцију многима о јавним наступима и професионалности. Питам је о родитељима, о сећањима на њих и како савладава поверене ликове у позоришту и филму.

Ова занимљива жена, невероватне сензибилности, о животу, размени емоција и значају емпатије говори као о врло важном сегменту живота.

Запостављена емоционалност, која се у данашње време сматра и непожељном, често доводи до мањка комуникације и неразумевања.

 

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"