Читај ми!

Еду глобал: Заштита вода

Према подацима УН више од милијарду и сто милиона људи нема пијаћу воду, док је успостављање одговарајуће санитарне инфраструктуре за многе земље недостижно. У исто време вода је најосетљивији ресурс на загађење и промене климе. Како сачувати светске залихе воде и kako да чиста вода буде доступна свима, разговарали смо са Александром Угарковић из WWF Adria.

Поред проблематике очувања водних ресурса, у 183. издању магазина Еду глобал, бавили смо се и новим извештајем Светске метеоролошке организације, као и савременим технолошким решењима која помажу у очувању и заштити биљног и животињског света.

Истраживали смо како грађевинска индустрија утиче на климатске промене, сазнали смо на који начин се Немачка припрема да укине и забрани грејање на фосилна горива, забележили смо како се млади Ужичани сналазе са апликацијом која показује колико је загађен ваздуха на територији тог града… То није све, прича о неочекиваном археолошком открићу вратиће нас у доба нордијских јунака ратника и освајача викинга.

Уредник Наташа Нешковић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво