Читај ми!

Право на сутра: Ненад Тодоровић – под Ошљаком над Бистрицом

Неки људи својим делањем заиста доприносе квантном скоку целе заједнице у којој су. Један од њих је редитељ Ненад Тодоровић, који је постављањем понекад горких, некада и субверзивних тема на сцену српске драме Приштинског позоришта, допринео да овај театар из рубрике „друштво” неизоставно пређе у рубрику „култура” свих медија.

Сусрет и потоња сарадња са Народним позориштем из Приштине обележио је деценију рада на овом серијалу. Упознала сам их када су седиште изместали у Грачаницу, пратила их на мини турнејама по Космету и чак једној интернационалној, гледала у Београду, промишљајући о реакцијама публике ту и тамо.
Упознавање и препознавање Ненада Тодоровића, редитеља и тада директора, а данас уметничког руководиоца, тог, по много чему специфичног театра, рекла бих да завређује посебну причу.

Наша екипа среће се са Тодоровићем док овај трагач јури вертикалу са коренима, ношен мишљу да на прагу свог педесетлећа има мисију да претке и потомке увеже и симболиком обнове дедине давно напуштене куће.
Бекетова реченица да је трагедију заменила фарса, Тодоровића је водила неким редитељским пројектима, а ипак есенција љубави довела га небу под облаке, дедовини бунтовних од памтивека. И мудрих кад је важно.

Ауторка и уредница: Татјана Манојловић

Редитељ: Бојан Воркапић
Сниматељ: Александар Агбаба
Монтажер: Милан Крстески

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво