Читај ми!

Велика илузија у Кану 2023

Рандеву са 76. међународним филмским фестивалом у Кану, доноси интервјуе са победницима најпрестижнијег фестивала на свету и сведочи о контрастима на Кроазети током фестивалских дана.

Зашто је добитница „Златне палме“ која је десети пут остала у Франуцуској, након уручења награде добила ударац у леђа? Због чега је Џони Деп дочекан од стране појединих медија са отпором  и зашто је Харисон Форд готово заплакао након што му је уручена почасна палма за животно дело? Шта је тајна успеха младог Јована Гинића, звезде српског филма „Изгубљена земља“ Владимира Перишића, који је освојио награду „Откровење“?

У овом специјалу редитељка Жистин Трије и глумица Сандра Хулер представљају најбољи филм фестивала „Анатомија пада“. Званично најбољи редитељ Кана - Тран Ан Хунг и оскаровка Жулијет Бинош, говоре о једном од најлепше снимљених филмова приказаних ове године на Крозаети „Страст Додина Буфана“.

Протагонисти филма „Опало лишће“, финског ветерана Акија Каурисмакија који је освојио награду жирија откривају зашто захваљујући овој дубоко хуманистичкој причи има наде у будућност. У канској емисији  ветеран Кен Лоуч открива како његов најновији филм „Стари храст“ чини људе бољима.

Аутор и уредник: Сандра Перовић

Реализација: Тијана Тодоровић, Светлана Перовић, Марко Јефтић

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво