Читај ми!

Филм

Драга Ирена

Марко, Драган, Мишко и Ћутко другови су још од гимназије. (1970.)

Марков отац нестао је у рату као херој. Марко осећа немир због амбиција да и сам буде у нечему изнад осталих, али му недостатак воље и несређен емотивни живот за то не дају прилику. Упознаје Ирену, девојку с медицине, коју је Драган планирао за своје донжуанске подухвате.

Истовремено, другови одозго сматрају да би било згодно да тај талентовани момак (Марко је апсолвент архитектуре) ради на урбанистичком пројекту насеља које би носило име његовог оца. Марко прихвата као згодну тезгу.

На Драганово разочарење, Маркова емотивна веза са Иреном се учвршћује. Мишко, после лома ноге на једној утакмици мора да престане да игра фудбал. Лола користи тај тренутак да се њихова веза крунише браком. Драган стиже из војске на ванредно одсуство ради полагања испита. Чопор се за тренутак обједињује ради заједничког излета на којем Ирена ставља до знања Марку да је трудна. Марко јој предлаже да абортира, што Ирена одбија. Марко осети самоћу и враћа се Ирени која га дочекује хладно објаснивши да га је лагала. Не схватајући пораз, Марко не реагује чак кад Ирена пред њим крене у загрљај његовом пријатељу Ћутку.

Улоге: Магда Федор, Петар Божовић, Драгомир Чумић

Режија: Никола Стојановић

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво