Читај ми!

Јелена Аранђеловић

Повод за разговор са ликовном уметницом Јеленом Аранђеловић је изложба цртежа "Већ невиђено" у Галерији "Степениште" у Београду.

Гошћа емисије нове емисије До детаља дипломирала је и магистрирала сликарство на Факултету ликовних уметности у Београду, сада је на докторским студијама. Усавршавала се у Ecole Nationale Superieure de Beaux/art у Паризу. Јелена Аранђеловић је добила неколико домаћих и страних уметничких стипендија. Излагала на више од двадесет самосталних и неколико десетина групних изложби у земљи и у иностранству.

За "До детаља“ Јелена Аранђеловић говори зашто се често враћа цртежу, колико публика има слободу да "допише“ концепт изложбе, да ли и како уметник треба да буде субверзиван... Гост критичар је др Дарко Драшковић.

Монтажа: Предраг Кашман

Режија: Иван Милановић

Ауторка и уредница емисије: Сања Милић

До детаља До детаља

Autor:
РТС / Сања Милић

Емисија"До детаља" представља актуелна дела у области савремене уметности и културе. Кроз разговор са стварацима и уметничким критичарима, уз звук и слику самог дела, издвајају се детаљи који су важни за повод разговора, за опус госта у целини - за његову поетику. [ детаљније ]

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено