Читај ми!

Икс, Влада Џет, Зденко Колар, Лу Јакелић, Ненад Бошковић, Muzzik

У овонедељном Бунту настављамо с традицијом представљања нових и перспективних музичара, али се осврћемо и на легендарна музичка имена, која и даље активно раде и доприносе музичком ствралаштву на нашим просторима.

У духу представљања нових имена, у студију 8, у Кошутњаку, гост Бранке Главоњић био је Икс, млади музичар који спаја треп, поп, али и елементе рока. Публици Бунта представио се са две нумере: "Гласови" и "Сунце и месец".

Угостили смо и легенеду домаће и регионалне музичке сцене, Владимира Јанковића Џета, који је говорио о новом пројекту на енглеском, а с гледаоцима је поделио и који песму би волео да је он написао и који редитељ би режирао филм по његовом животу.

Млада регионална звезда, Лу Јакелић, била је гошћа Бунта и у неформалном разговору испричала нам је о свом другом албуму, о својим музичким коренима и будућим плановима.

Зденко Колар, некадашњи басиста "Идола", био нам је поново у гостима, али овога пута представио је албум "Суперхерој’", који је настао у сарадњи са бендом "Меџик буш". Ово је први албум на ком је Зденко вокал и говорио нам је о томе колико је то био суперхеројски подвиг за њега.

Суботички фестивал "Омладина" доживео је јубилеј од 60 година, а тим поводом објављен је и бокс сет, који представља прави музички и дискографски подухват. О томе нам је говорио Ненад Бошковић, музички новинар и иницијатор пројекта.

Објављен је и нови конкурс за "Мјузик" видео награде и још једном ће се такмичити најбољи у региону, а ми смо се осврнули на прошлогодишње победнике.

Ауторка емисије: Бранка Главоњић

Новинари: Маја Радивојевић, Никола Сабовљевић, Тамара Ракић

 

 

 

 

 

Бунт Бунт

Autor:
РТС

Емисија "Бунт" је једна од најдуговечнијих рок емисија у историји Радио-телевизије Србије и једина емисија овог типа на медијској мапи региона. Успешно траје у континуитету већ две деценије. у јесен 2023. године, ауторка Бранка Главоњић и њен тим стартовали су нову, 21. ТВ сезону. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије