Читај ми!

Наши сусрети: Теслина научна фондација - Њујорк 2023.

Тесла је вечита инспирација, сагласни су овогодшњи добитници награде "У духу Тесле" коју додељује Теслина научна фондација из Филаделфије. У хотелу Њујоркер и овог јануара окупили су се ентузијасти, креативни и надарени људи.

 
Никола Лончар, председник ТНФ, Марко Ђурић, амбасадор Србије у САД и Сем Мејсон, сарадник ТНФ Никола Лончар, председник ТНФ, Марко Ђурић, амбасадор Србије у САД и Сем Мејсон, сарадник ТНФ

Меморијална конференција је и овог јануара окупила стручњаке и поштоваце из целог света, а оно што је догађају дало посебну важност је чињеница да је Теслина научна фондација званично добила свој дан, 14. јануар, који је прогласио градоначелник Њујорка, Ерик Адамс.

Сем Мејсон чита прокламацију Ерика Адамса, градоначелника Њујорка Сем Мејсон чита прокламацију Ерика Адамса, градоначелника Њујорка

У емисији говоре директор Теслине научне фондације Никола Лончар, амбасадор Србије у САД Марко Ђурић, наши стручњаци и уметници, добитници признања који су дошли у Њујорк са различитих меридијана, председник Матице српске проф. др Драган Станић, др Мајк Сајфер који је скоро пет деценија посветио изучавању личности и дела Николе Тесле и први у свету одбранио докторску дисертацију на ту тему.

Посетиоци су имали прилику да виде ревију српске народне ношње, а посебном доживљају манифестације допринео је четрнаестогодишњи Андреј Микулић из Бањалуке, мастер Рубикове коцке који је направио мозаик, Теслин портрет!

Андреј Микулић Андреј Микулић

"Живеће Теслин народ док је Срба у отаџбини и расејању", поручује председник фондације, Никола Лончар...  

Проф. др Михајло Правица, Универзитет у Невади Проф. др Михајло Правица, Универзитет у Невади

Сарадник и сниматељ Драган Ракоњац

Кутак Николе Тесле у Њујорку Кутак Николе Тесле у Њујорку

Уредник емисије Тамара Дрезгић

 

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се