Кажи ми тајну

Тајне не смеју да се чују, јер не смеју ни да се кажу. Ако се кажу, више нису тајне. Па о каквој је тајни реч у овом филму, по сценарију и у режији Петера Гаитанџијева?

Деветогодишњи Антон ужива у безбрижном детињству у својој дворишној кућици са својом пријатељицом Нијом. С обзиром на то да није баш савесно испунио све своје обавезе, родитељи га кажњавају тако што му ускраћују играње. Има ли горе казне за једно дете? Не баш. Антон жели само да се врати у своју кућицу на дрвету и то, уз помоћ зачудне апаратуре, успева да "чује“ Злотар. Злотар је иначе одрастао човек, који никада није имао детињство и живи у оближњој високој кули.

Злотар има за Антона занимњиву понуду: да се замене на један дан – да Антон Злотару уступи детињство, а да се Антон један дан понаша као одрасла особа и тако поврати поверење својих родитеља.

Чувари Детињства су ту да пазе да се договор изврши како треба. Антон, на изненађење својих родитеља ужива у својим новим моћима одрасле особе, а Злотар у својој игри са децом. Ни један, ни други не желе да се врате у своје претходне животе.

Да ли ће удружене снаге Чувара детињства, Нија и Антонови родитељи успети да поправе ствари, сазнаћете ако будете уз Други програм Телевизије Србије у четвртак, 6. априла у 09.15ч.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво