Мира Адања Полак: Ексклузивно

Позориште без граница

О љубави су глумци Југословенског драмског позориста говорили са сцене Националног театра у Порту у Португалу. Претставу "Ватре" на српском језику и без титла на португалском разумели су сви.

То вече чули су се многи језици света и сви су све разумели јер је љубав и та јака осећања прелазе све језичке баријере. Где год се љубав догоди  она се види, осећа и тада сви све разумеју и препознају.

Тамара Вучковић, директорка Југословенског драмског позоришта у оквиру Европског пројекта у организиацији Уније театра Европе претставу "Ватре" је премијерно показала у Београду на сцени Југословенског драмског позоришта и потом ту успешну сарадњу са редитељком Кармом Портичели пренела у велелепно позоришно здање са барокним лозама и дивном публиком.

На претставу су дошли и наши људи који сада живе у Португалу који су поздравили долазак наших глумаца у Порто.

Натаса Тапушковић, Слобода Мићаловић, Милена Васић, Ива Манојловић, Никола Ракочевић... Дамјан Кецојевић дружили су се са посетиоцима овог ретког догађаја у Порту. 

Обилазећи овај невероватан градић на Атланском океану са реком Дуро уживали су након одигране премијере. Дивна стара здања реконструисана су тако да нису губила у својој аутентичности. Дух Португала осећао се на сваком кораку. Доста новог без ремећења аутентичности.

У разговору са Тамаром Вучковиц директорком ЈДП, након доласка у Београд, сазнајемо и о свечаности  ЈДП која се спрема за 3. април 2023. када је 75 година постојања овог реномираног театра који носи са собом историју читаве наше регије. Директорка говори колико је то велика одговорност и шта је оно што ово позориште издваја од других.

Заказана гостовања по Европи стављају ЈДП раме уз раме са великим позориштима са дугом традицијом у Европи.

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено