Зујалица

И стари Латини су волели пословицу Лепо и корисно – Dulce cum utili. Тим геслом овог пута водио се и тим Зујалице па ће емисија донети разне предлоге како да деца уживају и забављају се, а притом чине и нешто корисно за себе.

Пошто је за децу најважније стицање знања водитељи Зујалице распитали су се и разговарали са творцима пројекта Знање под лупом, односно творцима занимљиве изложбе Моје тело – Моје дело. Сазнаћете како се то важни детаљи о људском телу могу боље разумети и лакше запамтити захваљујући уметности.

Одмор и забава су важни и за одрасле и за децу, а она, наравно, највише воле цртаће и филмове. Идеално је ако гледајући их сазнају нешто важно о свету, животу и људима. Баш такав ефекат има анимирана авантура супер Марио која поред занимљивих догодовштина главних јунака у први план ставља братску љубав. А ви знате да ми у Зујалици волимо да подсећамо колико су важне емоције међу ближњима – зато ћемо детаљно представити овај филм.

Путовања су још један начин да се истовремено ужива и нешто сазнаје. Али деца не могу баш често да путују, јер иду у обданишта и школе. У Музеју Вука и Доситеја, ипак су осмислили начин да се путује на виртуелан начин и то кроз места у којима су боравили Вук и Доситеј, доносиоци писменостии културе на наше порсторе. Учесници ове радионице, која носи назив Ликовна писма, писали су разгледнице са ових локација, па ће вам у Зујалици показати како изгледају ова необична путовања помоћу мисли знања и маште, након којих се заувек памте важне информације...

Живот је кажу најбоља школа, а неки тврде да се све може научити из природе од животиња. Зато је књига о Врапцу Џонију сигурно савршен извор знања и забаве. Написао их је наш познати глумац Никола Ђуричко. У Зујалици откривамо све о овој књизи...

Гарантујемо да ће вам субота, омиљени дан викенда, одлично почети, и бити другачији од осталих дана.

Зујалица је на програму у суботу 25. децембра у 9 и 25.

Сви ви који не будете у прлици да нас гледате премијерно можете то учинити касније на www.rtsplaneta.rs и на Јутјуб каналу Зујалице. Ако имате неке идеје и сугестије будите са нама у контакту преко Инстаграма.

И да подсетимо да емисију припрема стара добра, вама већ позната екипа: уредница Мирјана Поповић,новинарка Јована Р. Николић, млади водитељи: Тијана Зилџић, Хана Лакота, Хана Тасић, Ирена Зоричић, Ана Мрђанов, Растко Ђинђић, Виктор Мустајбашић, Ђорђе Зоричић, као и сниматељ Бранко Срећковић, дизајнер звука Александар Зоричић, редитељка Сунчица Јерговић, монтажерка Ана Франолић и многи други.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво