Књижевно блокче

Четврта епизода: Фантастика

У једној помало нетипичној породици, коју чине бака, унуци Нађа и Вук и Нађин стално присутни друг Милош, показаће се да књижевни појмови нису везани само за школу и часове. На духовит, занимљив начин, кроз разне ситуације и односе чланова породице, биће објашњени термини попут епитета, фантастике, ироније, гротеске... Несвесна колико су ти појмови присутни у њеном свакодневном животу, породица има једну предност – најмлађег члана, Вука, који са лакоћом уочава да су свакодневна комуникација и разне ситуације "преплављени" метафорама, анегдотама, метонимијом, током свести и разним другим појмовима из књижевне терминологије.

Серија "Књижевно блокче" има десет епизода од по десет минута, а свака епизода бави се једним појмом. Намењена је пре свега старијим основцима и средњошколцима, али и најширем гледалишту.

Четврта епизода: Фантастика

Бака и Нађа се договарају да се одвикну од радија, односно интернета. Проблем се јавља када обе постају зависне од - телевизије. Бака је опчињена продајом разноразних "јединствених“ помагала преко телевизије, а њену импулсивну куповину покушавају да зауставе остали укућани. Од Вука, који све то посматра са "научног“ становишта, сазнаће да иако фантастика, као књижевни жанр, стар колико и књижевност, барата натприродним елементима, она, као ни сама књижевност, никада није одвојена од живота. Још од бајки и митова, па до епске и научне фантастике, увек се бави промишљањем живота - па чак и када је ТВ продаја у питању.

Улоге тумаче: Нада Блам (бака), Алекса Ковачевић (Вук), Теодора Дрљача (Нађа) и Игор Демировић (Милош).

Уредник серије: Татјана Цвејић

Редитељ: Игор Басоровић

Стручни текст: Наталија Јовановић

Сценарио: Кристина Ђуковић

Извршни продуцент: Ана Тодоров

Директор фотографије: Драгослав Бојковић

Сценограф: Александар Цвијановић

Костимограф: Александра Александрић

Тонски сниматељ: Срђан Бајски

Мајстор светла: Зоран Милошевић

Главни организатор: Јелка Гук Влатковић

Помоћник редитеља: Марко Рајић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво