Културни центар

У фокусу овонедљне емисије је мјузикл – јединствен жанр који спаја глуму, музику и плес. Истраживали смо који су разлози његове популарности и каква је будућност мјузикла.

О овој теми говоре: Радослав Раде Марјановић, глумац, в.д. директора Позоришта на Теразијама, Небојша Брадић, редитељ, Слободан Обрадовић, драматург, Јелена Арсић, солисткиња балета и кореограф и Милан Недељковић, диригент.

Гост емисије је Саша Мирковић, виолиста, уметнички руководилац ансамбла "Меморфозис“ нови креативни амбасадор платформе Србија Ствара.

У Културном центру говоримо фотографијама пуковника Јеремије Станојевића које су сада обједињене у књизи посвећеној овом ствараоцу.

Тема књижевне критика је роман "Кољка и Сашењка“ Угљеше Шајтинаца а у фокусу филмске критке је филм РРР индијског редитеља Раџамулија.

Једна од тема је и премијера представе "Није човек ко не умре“ у Звездара театру.

Биће речи и о поетској збирци "Из дубине“ Уроша Котлајића, о књизи "Југ и стрип у теорији“ коју је приредио Марко Стојановић као и о дебитантском албуму групе прото тип "С ивице сањања“.

У рубрици Јубилеј говоримо о 150 година од рођења Сергеја Рахмањинова, руског композитора, пијанисте и диригента.

Уредник емисије Лидија Божић

Аутори рубрика: Ана Тасић, Јована Јанковић, Николина Срећковић, Снежана Ристић, др Владимир Вукомановић Растегорац, Мирољуб Стојановић, Ана Марија Грбић, др Игор Перишић

Монтажер Никола Манић

Редитељ Рашко Милатовић

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено