Кина - Очаравајући Пекинг 2

Епизоде Новости са југа града и Зимски снови

Епизода Новости са југа града

Историја породице Тан је сажета историја пекиншке опере: седам генерација бавило се том уметношћу.

На почетку ове епизоде, поново улази у двориште породичне куће коју је купио његов прадеда и коју је породица напустила пре више од пола века. Данас је то део пројекта урбаног планирања, заштите и обнове округа Дашилан у Пекингу.

Планирање обнове и ревитализације старог града претпоставља истраживање и разговор са људима који ту живе. Како побољшати услове за живот и сачувати старе навике?

Џанг Цајсјанг живи у својој кућ четрдесет година. Урбани планери, излазећи у сусрет станарима, направили су макете простора који би требало да побољша, чак и повећа старе станове у хутонгу, где су читави станови велики колико и један мало већи тепих у неким другим деловима града. Обнова може да почне.

Епизода  Зимски снови

Како је сасвим обична стамбена заједница на западу Пекинга процветала за време припрема за Зимске олимпијске и Параолимпијске игре?

У Заједници Зимских олимпијских игара су најпре наоштрили старе клизаљке, макар само за сликање, а онда је 4.730 станара без резерве ушло у двогодишњи процес припрема за ЗОИ.

Пошто су активно учествовали, имали су пуно основа и да износе своја мишљења. Тако је сачуван и реконструисан мали трг у кварту 29. То је само једна од идеја станара прихваћених приликом планирања, изградње и реконструкције у овом насељу. Снови су се остварили.

Производња: Телевизија Пекинг

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи