Траг: Алзас

Просторно је међу најмањим, али Алзас се сврстава међу најбогатије регије Француске. Смештен је на истоку земље уметности, гастрономије и вина, богат не само разноликим пејзажима, већ и значајним културно историјским наслеђем.

 

Чиста, умивена, чаробна села са вековима старим кућама традиционалне архитектуре, на чијим фасадама су дрвени оквири, буде пажњу посетилаца. У некима живи само пар стотина, у некима неколико хиљада становника. Диче се чињеницом да у домаћинствима остају генерације наследника. Чувају традицију и са пуно љубави посвећују пажњу најситнијим детаљима.

На путу кроз живописна насеља на истоку Алзаса подједнако уживају бициклисти, организоване групе или појединци који обилазе најлепша села Француске. Управо, та мала места сведоче о лепоти алзашке традиције и очувању духа прошлих времена. Аутентичност села, привлаче туристе са свих страна света.

Алзас је познат и по чувеним занатлијама који традиционално праве грнчарске посуде, корисне предмете и употребљиве сувенире.

Наша екипа једна је од ретких из телевизијских кућа југоисточне Европе која је прокрстарила овом француском регијом, упознала њене потенцијале, уверила се у лепоте Алзаса, али и гостопримство људи који подједнако воле и Француску и Србију и са Србијом желе да успоставе јачу сарадњу.

Ауторка: Силвија Пашајлић

Уредница: Југослава Ђурица

Сниматељ: Марко Ковачевић

Монтажа: Силвија Пашајлић

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено