Читај ми!

Вавилон

Када сабирамо протеклу књижевну годину, један од великих преводилачких подухвата траје већ извесно време и у њему учествују наше најпознатије преводитељке са немачког - Дринка Гојковић, Тијана Тропин, Споменка Крајчевић и Бојана Денић.

Управо је објављен и трећи том романа-саге, "Сваки дан у години", Уве Јонзона, немачког писца, класика чија слава и значај у свету све више расту. О њему говори Дринка Гојковић.

Песник Саша Јеленковић чита песму "Писмо оцу" из своје збирке песма "ВериЗен", а о његовој поезији говори критичарка, Катарина Пантовић.

Вавилон доноси и још два књижевна приказа. Први је роман "Гравитација" Сенке Марић, књижевнице из Мостара која се прославила романом "Кинтсуги тијела", док је други приказ посвећен књизи "Бајни свете, где си", сада већ планетарно познате младе ирске списатељице, Сали Руни.

У рубрици Путописи, Миомир Петровић говори о свом роману-есеју-путопису, "Средишња пустиња", жарновски изазовном остварењу које је настајало током његовог боравка у Емиратима.

У рубрици Музичари-писци, поводом недавно изашле биографије Џима Морисона "Нико се одавде неће извући жив", говори англиста проф. др Зоран Пауновић скрећући пажњу гледаоцима на Морисонов песнички потенцијал.

Осмишљава и уређује: Јасмина Врбавац
Режија: Марко Шотра

 

Вавилон Вавилон

Autor:
Јасмина Врбавац

Вавилон је елитна месечна емисија о савременој књижевности коју је 2001 године осмислила Јасмина Врбавац и уређује је у оквиру Редакције за културу. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара