Читај ми!

Храбрише

Изрека каже да је потребно село да се одгоји дете, а детету са ретком болешћу су потребни сви у том селу. Неуротрансмитерске болести веома су ретке, а број деце у Србији која имају неку од ових болести је непознат јер не постоји национални регистар ретких болести.

У овонедељној емисији о особама са инвалидитеом "Место за нас" упознаћемо Ану, Луку и Алеску. Њихови родитељи ће нам испричати који су то све изазови са којима се родитељи деце са неуротрансмитерским болестима сусрећу, да ли имају адекватну подршку и терапију и како изгледа њихова свакодневница.

Чућемо како је из једне личне приче и потраге за дијагнозом настало удружење "Харбриша" које већ пет година окупља и оснажује родитеље деце која имају неуротрансмитерске болести.

Уредница: Ива Омрчен

 

 

Место за нас

Autor:
РТС

Емисија „Место за нас” бави се проблемима и животом особа са инвалидитетом. Сваке друге суботе на Другом програму Радио-телевизије Србије информишемо о догађајима, законским актима, правима и другим аспектима друштвеног живота који су од значаја за особе са инвалидитетом. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво