У вину је истина и у време короне

Камере емисије "Грозд" провеле су неколико дана са винарима и виноградарима на сланкаменачким брежуљцима, Топлици и у околини Ваљева.

Винари су упркос корона периоду успели да пласирају знатне количине вина на наше али и инострано тржиште. Подруми су ипак спремни за пријем новог вина. Многи су пронашли нове изворе пласмана.

У Топлици су засађени и нови виногради. Највише штете претрпели су хотели, ресторани и други угоститељски објекти који су највећи корисници и потрошачи наших вина. Радује чињеница да је упркос кишовитим периодима грожђе у многим српским виногорјима у добром стању, што обећава добру бербу и производњу квалитетних вина.

Наши пријатељи из Ријеке послали су занимљиву причу са острва Крк, где се припрема берба "жлахтине" и "сансигота". Јадрански ресторани препуни су и српских кувара. Једног великог мајстора лесковачког роштиља затекли смо надомак Новог Винодолског.

У Француској је берба грожђа ове године почела много раније.

Уредник емисије Душан Величковић

Грозд Грозд

Autor:
РТС

Серијал „Грозд" представља својеврсну разгледницу наших винограда и подрума, породичне традиције, туристичких и културних потенцијала. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије