Вавилон

Jануарски Вавилон традиционално отвара прилог са проглашења Нинове награде. У Вавилону ћете имати прилике да чујете све оно што су чланови жирија говорили о својим дилемама, гласању и коначним изборима, као и готово све што је овогодишњи добитник, Владимир Табашевић, рекао у првим минутима након проглашења.

У свету преводне књижевности, објављене су два изузетна наслова, Изабране песме Ен Секстон о којој говори англисткиња, проф. др Владислава Гордић Петковић и нови роман Томаса Пинчона, Пробна фаза о коме говоре писци Марија Павловић и Срђан Срдић.

У току је и велики пројекат Задужбине Иве Андрића, рад на критичком издању дела Иве Андрића о чему говори проф. др Зорица Несторовић, руководилац пројекта.

Музичар - писац је овога пута Владан Миљковић, члан групе Деца лоших музичара, који је објавио књигу поезије у новооснованој Издавачкој кући, Енклава. О Енклави говори њен оснивач, писац Звонко Карановић.

Осмишљава и уређује: Јасмина Врбавац
Режија: Марко Шотра.

Вавилон Вавилон

Autor:
Јасмина Врбавац

Вавилон је елитна месечна емисија о савременој књижевности коју је 2001 године осмислила Јасмина Врбавац и уређује је у оквиру Редакције за културу. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије