Трезор

"Реч аутора" - у уводу Влајчић говори како је Ратко Дражевић дуго одбијао да се појави у серији, али је коначно, уз малу помоћ једног угледног критичара, 1986. пристао да говори о свом животу, каријери и везаности за филм.

Убрзо након емисије, снимљене у његовом скромном стану, Дражевић је умро. "Ауторска емисија са Дражевићем је пажљиво гледана на ондашњој телевизији, неки сјајни делови су избачени, али ипак, она остаје као јединствени документ о настанку нашег Црног таласа, најсветлијег поглавља југословенског филма у целини..." - каже Влајчић.

Ратко Дражевић - циклус Учесник и сведок. Ратко Дражевић био је од 1961. до 1971. директор "Авала филма" и са његовим потписом настали су данас легендарни филмови Душана Макавејева, Жике Павловића, Желимира Жилника, Пурише Ђорђевића и других. Пре тога, Дражевић је био високи официр ОЗНЕ са специјалним, јединственим овлашћењима. Доведен да буде заштитник званичне верзије историје, Дражевић је потпао под "дискретни шарм новог српског таласа".

* Сценариста и саговорник Милан Влајчић; продуцент Градимир Димитријевић; организатор Драгољуб Булат; секр. режије Хусеинка Будалица; сниматељ звука Славко Симић; обрада звука Миодраг Ж. Вучковић, Славољуб Вуковић; аутори шпице Зоран Симјановић, Богдан Кршић; расвета Здравко Симојловић; сниматељ Милош Митровић; монтажер Милица Поличевић; уредник серије Лика Лукић.
* Снимано и емитовано 1987, Редакција програма из културе, уредник Зора Кораћ.
 
Промене у терминалу РТС-а - На свом редовном обиласку објеката, екипа Трезора посетила је Терминал веза у Кошутњаку, те сазнала и снимила шта се све променило од последње посете Трезораца. А баш тог петка, 16. октобра, наочиглед наше камере дешавале су се најновије промене у ЕТВ-РТС.

* Учесници: Даница Драгићевић, инжењер у Телекомуникацијама (у ТВБ од 2007); Мирослав Станојевић, шеф Терминала (у ТВ Приштина од 1978, у ТВБ од 2002), Миљан Станојевић, техничар у Терминалу (у ТВБ од 2006); Љуба Милисавац, техничар (у ТВБ од 1963. до 2004).
* Снимано 16.10.2009, Редакција за историографију.
 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара