Три боје звука

Какав би понедељак био да се не завршава добром свирком коју смо вам и овог пута спремили у емисији "Три боје звука"? Долазе нам девојке и момци из групе "Врело", Тијана Дапчевић и групa "Синестезија"!

Има већ 15 година од како се група "Врело" окупила око идеје да наше изворно певање споји са врло атрактивним ритмовима, рифовима и матрицама. Ова идеја допала се љубитељима етно звука у Србији, као и широм Европе, будући да су 2007. на БиБиСи-јевом конкурсу за "Следећу велику ствар" ("Тhe Next Big Thing") на коме је учествовало преко 2500 извођача освојили високо друго место.

Од тада су наступали на бројним фестивалима, и доказали да умеју да освоје публику. То ће учинити и у нашој емисији.

Поп певачица Тијана Дапчевић, иако је по професији професор виолончела, окушала се до сада и у улогама радијског и телевизијског водитеља, глумила је у позоришним представама.

Ипак њене вокалне способности издвојиле су је најпре као одличног интерпретатора, што је и доказала освајајући прва места на музичким фестивалима. Прошле године била је представник Македоније на такмичењу Песма Евровизије. Песму са којом се тада такмичила, "To The Sky" чућемо у живом извођењу у нашој емисији.

На сцени "Три боје звука" слушаћемо и младе снаге наше рок музичке сцене, групу "Синестезија".

Спој различитих праваца попа, рока и панка, са јаким утицајем "Новог таласа" може укратко описати звук ових енергичних момака. Представиће се хитом "Аууум" који их је пре неколико година прославио, али и врло актуелним сингловима који ће се наћи на њиховом следећем албуму.

Са светске сцене доносимо причу о Бруно Марсу и његовој успешној сарадњи са Марком Ронсоном. Видећемо и најновији спот легендарног Боб Дилана који и у новом миленијуму наставља да ствара непролазну музику.

Можете нам писати на и-мејл 3bojezvuka@rts.rs и остављајти коментаре на нашој Facebook страници "3 BOJE ZVUKA" и Twitter налогу "@3BOJEZVUKA". Уколико сте пропустили неку од претходних емисија, или желите да поново чујете вашу омиљену групу, потражите нас на званичном You tube каналу https://www.youtube.com/channel/UCR5CVjXnYRq83NUDaZqpw_A.

Водитељ: Бојан Перић
Уредник емисије: Јелена Влаховић
Редитељ: Игор Басоровић

 

 

Три боје звука Три боје звука

Autor:
РТС

Нови незаборавни музички наступи очекују вас и током треће сезоне емисије „Три боје звука“, у новом термину- уторком од 21.45, на Другом програму РТС- а . [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара