Три боје звука

Још један понедељак је пред нама и још једна емисија "Три бој звука" у којој настојимо да представимо нове талентоване музичаре, да се подсетимо великих легенди наше музичке сцене и да осетимо енергију коју они шаљу својом живом свирком. Наши гости су Викторија, Orthodox Celts и Stray Dogg!

Снежана Мишковић - Викторија једна је од првих дама нашег рокенрола. Од наступа на Евровизији 1991. године, када је у групи Аска представљала нашу земљу, отпочела је њена узбудљива музичка прича. Окружена добрим музичарима, исписивала ју је са великом посвећеношћу, врло искрено. Уз њене непролазне хитове одрастале су генерације, а сада је време и да се неке нове упознају са њима.

Искрени љубитељи ирског фолклора, наши "Православни Келти" већ 22 године стварају музику која се углавном ослања на традиционални ирски фолклор, а у себи садржи елементе рока и попа и обједињујући ауторски печат. Бенд Orthodox Celts међу првима је донео овај звук, не само у Србију, већ и у источну Европу, а сада је доноси и у емисију "Три боје звука". Одлична свирка и неодољива комбинација гитара, виолине и свирале испуниће Студио 8 у Кошутњаку позитивном енергијом.

Млади бенд Stray Dogg на домаћу музичку сцену донео је најбоље од американе, мешавине инди попа и америчког фолка. Посебну, топлу, камерну атмосферу на наступима стварају савршено складном комбинацијом меланхоличног гласа, гитаре, виолине и клавијатура. Чућемо њихове најпознатије песме, али и неке које ће се наћи на њиховом трећем студијском албуму.

У рубрикама о актуелним дешавањима на светској музичкој сцени говорићемо о групи Depeche Mode и њиховом одличном концерту пред берлинском публиком. Чућемо и актуелни сингл "Sue (Or in the Season of Crime)" Дејвида Боувија, који најављује компилацију хитова насталих током његове 50 година дуге каријере.

Пишите, нам остављајте нам Ваше коментаре и предлоге на Facebook страницу "3 BOJE ZVUKA" Twitter налог "@3BOJEZVUKA" и и-мејл 3bojezvuka@rts.rs, јер желимо да чујемо и Ваше мишљење.

Водитељ: Бојан Перић
Уредник емисије: Јелена Влаховић
Редитељ: Игор Басоровић

Три боје звука Три боје звука

Autor:
РТС

Нови незаборавни музички наступи очекују вас и током треће сезоне емисије „Три боје звука“, у новом термину- уторком од 21.45, на Другом програму РТС- а . [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара