Странац у Србији: Тамта Калваши

Ранка Јакшић, ауторка и уредница емисије "Странац у Србији" Документарне редакције РТС-а, бави се разлозима боравка странаца у Србији.

Досадашње емисије су показале да је дружељубивост и гостопримљивост Срба један је од кључних разлога што се они овде осећају добро .

Гости ће и у овој емисији показати како је мешање култура и утицаји који једни на друге вршимо доказ да људи без обзира на територијалне и културолошке разлике бришу границе медју државама.Управо је ова тема којом се баве емисије "Странац у Србији "» једна од  "топ" тема у свету за коју се залаже цео интелектуални и напредан свет. 

"Желим да покажем да, без обзира на разлике у менталитету и начину живота , постоје увек више сличности које проналазимо једни са другима", каже Ранка Јакшић.

 

Тамта Калваши је Грузијка. Од своје петнаесте године школовала се у Француској, те својим изгледом и ставом више подсећа на Францускињу. Завршила је два факултета: Факултет за међународну трговину и Факултет за јапански језик. Трећу диплому је стекла на чувеној Виској школи француске гастрономоје "Феранди".

Није знала српски језик када је пре две године дошла у Београд са супругом Звиадом, такође Грузијцем, и трогодишњом ћерком Матилдом, а већ је пре годину дана основала  "Клуб љубитеља француске кухиње"  где даје часове кулинарства, и то на српском језику. Њен син, петомесечна беба, Максимилијан, је први Грузијац рођен у Србији.

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом