Читај ми!

Трезор

Разговор о студентском филмском кампу "Интеракција" који се већ седам година одржава у Пожеги, затим филм студенткиње из Ирана и студента из Србије

Интеракција у Трезору - У организацији Независног филмског центра "Филмарт" из Пожеге, од 2006. године, реализује се Међународни студентски филмски камп "ИНТЕРакција", у оквиру кога студенти филмских школа из целог света, током тронедељног боравка у западном делу Србије, снимају документарне филмове на одређену тему. Поред продукције филмова, реализују се и пратеће активности кроз које учесници презентују културу земаља из којих долазе, приказују своје филмове, а за учеснике се организују и излети, музичке и спортске активности.

Камп нема такмичарски него стваралачки карактер, а смотра реализован филмова приказује се на крају кампа у биоскопу у Пожеги и Београду. Током шестогодишње реализације кампа, учествовало 124 студента из 37 земаља и снимљено је 25 документарних филмова од којих су четири филма освојила седам награда на каснијим филмским фестивалима у Словачкој, Русији, Бугарској, Македонији, Француској и Србији. Независни филмски центар "Филмарт", кроз реализацију кампа, афирмише филмско стваралаштво младих, подстиче мултикултуралност, али и доприноси промоцији Србије у свету.

У данашњем "Трезору" видећете промо филм кампа "Интеракција", као и два кратка филма која су претходних година снимљена на овом фестивалу. А пре тога, разговор са директором НФЦ "Филмарт" и идејним творцем кампа Дејаном Петровићем и супервизором режије на кампу Драганом Елчићем. Снимали смо у студију Катедре за телевизијску режију "Сава Мрмак", где је Елчић професор, а Петровић некадашњи студент, сада доцент на истој катедри.

** Учесници: доц. Дејан Петровић, проф. Драган Елчић, саговорник Бојана Андрић

** Сниматељ Хаџи Владан Мијаиловић, асистент Бојан Даниловић, сниматељ звука Иван Рогановић, микроман Гордан Јовић, расветљивач Жикица Николић, сниматељ-сарадник Милена Јекић, организатор Гордана Грдановић, монтажер Зорица Благојев, уредник Бојана Андрић

** Снимано 5. децембра 2012, премијерно емитовање, Редакција за историографију

Унутар круга - филм снимљен током 1. Међународног студентског филмског кампа на Златибору.

** Редитељ Атефех Кхадемолреза, Иран

** "Интеракција", 2006

Групни портрет с леђа - филм снимљен током 4. Међународног студентског филмског кампа у Пожеги.

** Редитељ Војин Васовић, Србија

** "Интеракција", 2009

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара