Сасвим природно: Кулен мајстори

"Јесте ли икада пробали кулен? Пробајте па ће вам бити јасно да је са истим рецептом могуће направити 1000 различитих кулена. Разликују се по љутини, по сочности, по јачини меса, по додатим зачинима, по начинима сушења и сазревања".

Причу о кулену започео сам у Хрватској у Славонији, наставио у Сремском селу Кузмин, испратио сам прављење кулена у Засавици код Сремске Митровице од свиња Мангулица и на крају завршио пут кулена у Бачком Петровцу у селу где живе Словаци.

Шта сам на крају доказао? Колико произвођача толико кулена. А пошто сам све пробао могу да вам кажем да је најбољи?

Ипак одгледајте емисију у недељу, биће вам слађе. Пријатно!

Аутор: Јован Мемедовић

Сниматељ: Владимир Жаконовић

Монтажа: Виолета Трпчевски

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом