Трaг: Од икре до царске чорбе

Као на чувеном платну Иље Репина "Бурлци на Волги", делују запослени на газдинству Ечка док изловљавају шарана.

И дан данас се то чини ручно али је та слика само "врх леденог брега" у ланцу производње рибљег меса.

На газдинству "Ечка" шаран се размножава у лабораторијским условима, а после двоипогодишњег систематског испитивања, које је обавио београдски Институт за хигијену и технологију меса у Рибарском газдинству "Ечка", надлежне институције Европске уније дале су позитивну оцену о здравственој исправности рибљег меса из "Ечке", што је био велики корак ка стицању извозних дозвола за тржиште Европске уније.

Чувени "ечански" шаран некада је био на европској трпези, а садашње руководство "Ечке" повратак у Европу најављује после пажљиве и стручне селекције, одгоја млађи термички обрађеном и лако сварљивом храном, побољшаног квалитета пречишћавањем воде из Тисе и других предузетих мера.

Аутор емисије: Симо Будимир

Уредник: Љубисав Алексић

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом