Патријарх Павле: Живот по јеванђељу

Поводом годишњице смрти патријарха Павла, Радио-телевизија Србије емитоваће четврти део документарно-биографског филма "Патријарх Павле: Живот по јеванђељу".

Документарни филм је сниман током децембра прошле године, непосредно после патријархове смрти. Екипа Радио-телевизије Србије посетила је апартман на Војномедицинској академији, где је патријарх боравио последње две године живота и разговарала са лекарима о патријарховим болесничким данима.

У четвртом делу документарног филма, сећање на патријарха Павла износе његови најближи чланови породице и епископи који су годинама били уз њега. У документарном филму биће приказан и ексклузиван снимак сахране у Раковици, за чије снимање је дозволу имала једино екипа Радио-телевизије Србије која је и реализовала документарни серијал Живот по јеванђељу.

Троделни документарни филм Патријарх Павле: Живот по јеванђељу премијерно је емитован прошле године, на Првом програму Радио-телевизије Србије. Филм прати патријарха Павла од дечачког доба у Кућановцима, студирања у Београду, монашких дана у Рачи, па до епископских и патријарашких дана у Београду. Интервју који је патријарх Павле дао екипи РТС-а, 2007. године, његово је последње појављивање у јавности.

Аутор: Слађана Зарић

Редитељ: Тања Феро

Новинар: Весна Илић

Монтажер: Марија Богичевић

Директор фотографије: Живота Неимаревић

Мерила времена Мерила времена

Autor:
Слађана Зарић

Серијал документарних емисија „Мерила времена“ обухвата филмове о људима и догађајима који су обележили деценије које су за нама. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара