Патријарх Павле: Живот по јеванђељу

Поводом годишњице смрти патријарха Павла, Радио-телевизија Србије емитоваће четврти део документарно-биографског филма "Патријарх Павле: Живот по јеванђељу".

Документарни филм је сниман током децембра прошле године, непосредно после патријархове смрти. Екипа Радио-телевизије Србије посетила је апартман на Војномедицинској академији, где је патријарх боравио последње две године живота и разговарала са лекарима о патријарховим болесничким данима.

У четвртом делу документарног филма, сећање на патријарха Павла износе његови најближи чланови породице и епископи који су годинама били уз њега. У документарном филму биће приказан и ексклузиван снимак сахране у Раковици, за чије снимање је дозволу имала једино екипа Радио-телевизије Србије која је и реализовала документарни серијал Живот по јеванђељу.

Троделни документарни филм Патријарх Павле: Живот по јеванђељу премијерно је емитован прошле године, на Првом програму Радио-телевизије Србије. Филм прати патријарха Павла од дечачког доба у Кућановцима, студирања у Београду, монашких дана у Рачи, па до епископских и патријарашких дана у Београду. Интервју који је патријарх Павле дао екипи РТС-а, 2007. године, његово је последње појављивање у јавности.

Аутор: Слађана Зарић

Редитељ: Тања Феро

Новинар: Весна Илић

Монтажер: Марија Богичевић

Директор фотографије: Живота Неимаревић

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије