Читај ми!

Гастрономад

Бразилски рагу

Бразиска кухиња спојила је намирнице Новога и начине кувања Старог света и може да се похвали раскошном мешавином укуса који потичу из Африке, Португала и Гуарани индијанаца. Наш гастрономад Никола Вучковић води нас на гастрономско путовање у ову далеку земљу и припрема бразилске специјалитете мокеку и бригадеирос, који ће освежити сваку трпезу.

Мокека је једно од најпознатијих бразилских јела, пореклом из Бахије, регије где се преплићу афрички, португалски и локални утицаји. То је лагано кувано вариво од рибе или гамбора, паприке, парадајза и кокосовог млека, често припремано у глиненој посуди. Јело је препознатљиво по својим живим бојама и свежини лимете и коријандера, а представља спој мора, тропског поднебља и богате баштине Бразила. Бригадеирос су најомиљенији бразилски слаткиш — једноставне чоколадне куглице од кондензованог млека, какаа и путера. Настали су четрдесетих година прошлог века током политичке кампање бригадира Едуарда Гомеша, по коме и носе име. Данас су неизоставни део сваке прославе у Бразилу, симбол домаће кухиње и слаткиш који се прави са мало састојака, али пуно емоција. Пријатно гледање!

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом