Читај ми!

Гастрономад

Медитеранска летња јела

Кухиње медитеранских земаља прилагођене су летњим врућинама и користе локалне, свеже састојке. Наш гастрономад Никола Вучковић показаће нам да медитеранска летња јела могу да се направе брзо, али и да садрже све што је организму потребно. Зелени гаспаћо је освежавајућа шпанска супа која се служи хладна и прави се од зеленог поврћа и зачинског биља – попут краставца, зелене паприке, целера, спанаћа, свежег першуна или босиљка. Он је варијација класичног андалузијског гаспаћа и посебно је популаран лети, јер даје лагано, здраво и витаминима богато освежење.

Салата са орзо пастом, спој је италијанског духа и медитеранске свежине. Орзо, тестенина у облику зрна пиринча, савршено упија укусе дресинга од лимуна и босиљка. Уз поврће и маслиново уље, ова салата је лагано, али нутритивно јело које може бити и предјело и главно јело током топлих дана. Пријатно гледање!

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом