субота, 23.08.2025, 14:50 -> 11:33
Гастрономад
Медитеранска летња јела
Кухиње медитеранских земаља прилагођене су летњим врућинама и користе локалне, свеже састојке. Наш гастрономад Никола Вучковић показаће нам да медитеранска летња јела могу да се направе брзо, али и да садрже све што је организму потребно. Зелени гаспаћо је освежавајућа шпанска супа која се служи хладна и прави се од зеленог поврћа и зачинског биља – попут краставца, зелене паприке, целера, спанаћа, свежег першуна или босиљка. Он је варијација класичног андалузијског гаспаћа и посебно је популаран лети, јер даје лагано, здраво и витаминима богато освежење.
Салата са орзо пастом, спој је италијанског духа и медитеранске свежине. Орзо, тестенина у облику зрна пиринча, савршено упија укусе дресинга од лимуна и босиљка. Уз поврће и маслиново уље, ова салата је лагано, али нутритивно јело које може бити и предјело и главно јело током топлих дана. Пријатно гледање!
Коментари