Читај ми!

Гастрономад

Јагњеће кофте

Блискоисточна кухиња веома је здрава, обилује поврћем и зачинима, а позната је и по маслиновом уљу, које се се додаје у већину јела и салата.

Јагњеће кофте традиционално су јело овог региона, али су присутне и у кухињама северне Африке, Балкана и централне Азије. Реч "кофта" потиче из персијског језика и значи уситнити, па се, пре свега, односи на млевено месо које се користи као основа. Кофте се праве од млевеног јагњећег меса зачињеног луком, белим луком и зачинима као што су кумин, коријандер, паприка. У месо се додаје и свеже биље попут першуна или нане. Кофте се могу обликовати у лоптице, пљескавице или ваљкасте облике, а најчешће се пеку на роштиљу или у рерни и служе уз сос од јогурта, хумус или кус-кус.

Наш гастрономад Никола Вучковић води нас на путовање на Блиски исток и припрема јагњеће кофте по традиционалном рецепту. Пријатно гледање!

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом